Iskolai kirándulás

Vadregényes vízitúrával várjuk a kedves osztálykirándulókat Kis-Csallóköz szívében Vajkán, – a  varázslatos ártéri világban! Felejthetetlen élmény, diákoknak, tanároknak egyaránt!

Mi lesz a kirándulás programja?

A meghirdetett időpontban a diákok megérkeznek a Vajkai találkozóponthoz, – focipályához. Parkolás a focipálya melletti úton, mely a töltésfeljáróhoz vezet. Felsétálnak a töltésre (50m), melynek túloldalán már várják a katamaránok a diákokat. Eligazítás, beiskolázás következik, majd mindenki megkapja az úszómellényt, evezőt, valamint katamaránonként két vízhatlan tárolót.

Indulás előtt még elhangzik egy kisebb előadás a vízitanösvényről, – hogy milyen madarakat, növényeket fognak látni a diákok, valamint mit kell tudni a Csallóközi szárazföldi deltáról. 

A vízitúra első szakasza egy széles, lassú áramlású Duna-ágon lesz, melyen elsajátítsuk az evezést, és megszokjuk a katamaránt. Igazi csendélet, ártéri idilli hangulat fogadja a diákokat, part menti ligeterdőkkel, madárcsicsergéssel, friss Dunai levegővel.

A széles meder után, a kormorán-fánál bekanyarodunk egy nagyon tiszta vizű mellékágra, melynek a végén találkozhatunk a csodaszép tündérrózsákkal. Kis szerencsével megpillanthatunk sütkérező keszegeket, csukákat, pontyokat, – a sejtelmes víz alatti növényvilág rétjein, tisztásain. Nyár elején ezen a mellékágon gyakran találkozhatunk hattyú családokkal is, akik fiókáikkal először merészkednek emberek közelébe.

A következő látványosság egy olyan Duna-ág lesz, melyen gyakran találkozhatunk szürke gémekkel, kócsagokkal, kormoránokkal, vadkacsákkal, vízityúkokkal. A kormoránok kiszáradt fák tetején ülnek, melyek belógnak a Duna medre fölé. A szürke gémeket, kócsagokat a part menti nádasokban pillanthatjuk meg, ahogy apró halakra lesben állnak. A vadkacsák, vízityúkok gyakoribbak, melyekkel folyamatosan találkozhatunk az egész vízitúránk során.

A mellékág végén kikötünk a Vajkai-tó partján, és pihenő következik. Lehetőség van piknikezésre, meleg júniusi napokon fürdésre a gyönyörű tóban.

A pihenő után meglátogatjuk a sástengert, és a türkizkék kisasszony pillangók birodalmát. A vízitúrát egy sebesebb áramlású Duna-ágon fejezzük be, mely visszavezet minket a kiindulópontunkhoz.

Katamarán kirándulásaink Kis-Csallóközben a Vajkai Duna-ágakon vannak. Vajka egy Dunamenti kis falu, – Pozsonytól 38 km, Dunaszerdahelytől 33km, Győrtől 47 km. Kis-Csallóköz a Szigetköz tükörképe, – a Nagy-Duna másik oldala, – mely szintén gyönyörű, vadregényes kirándulóhely.

GPS cím esetén:
Vajka (Vojka nad Dunajom), házszám 201, utca név nincs, – Vajkai focipályánál.
(Ha mindenképp szükséges, GPS-ben utcanévként a falu nevét próbálják beírni).

GPS koordináták esetén:
47.97537214 / 17.37881541

Időpontok, szabad helyek

Június 17. Hétfő (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Június 18. Kedd (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Június 18. Kedd (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Június 19. Szerda (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Június 19. Szerda (12:30-15:30) Osztálykirándulás


Június 20. Csütörtök (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Június 21. Péntek (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Június 21. Péntek (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Június 24. Hétfő (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Június 24. Hétfő (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Június 25. Kedd (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Június 25. Kedd (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Június 26. Szerda (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Június 26. Szerda (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Június 27. Csütörtök (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Június 27. Csütörtök (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Szeptember 3. Kedd (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Szeptember 3. Kedd (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Szeptember 4. Szerda (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Szeptember 4. Szerda (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Szeptember 5. Csütörtök (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Szeptember 5. Csütörtök (12:30-15:30) Osztálykirándulás

Szeptember 6. Péntek (9:00 – 12:00) Osztálykirándulás
Szeptember 6. Péntek (12:30-15:30) Osztálykirándulás

A belépő ára: 20€

Tanároknak és kísérő szülőknek ingyenes.
(A szükséges kísérők létszámán belül.)

40 fő felett 10%-os árkedvezményt kínálunk!

Mit tartalmaz az ár?

– vízitúra-felszerelést (12 személyes stabil katamaránt, evezőt, bevizsgált mentőmellényt),

– vízhatlan hordókat a személyes dolgoknak (telefon, ruha, útravaló…)

– tapasztalt vízitúra-vezetőt

– beiskolázást az alapokból

A kirándulás díja a helyszínen van fizetve. 

További tudnivalók

A minimális létszám 20 fő, a maximális létszám 50 fő kirándulásonként.

Ha a létszám 20 fő alá esik, lehetséges megtartani a kirándulást, amennyiben a díjat 20 fővel számoljuk. Ha a létszám sokkal kevesebb, mint 20 fő, akkor lehetőség van becsatlakozni egy másik kisebb létszámú csoporthoz is. Ilyen esetben kérjük jelezzék érdeklődésüket, és megpróbálunk találni egy másik csoportot.

Középiskolában, valamint általános iskola felső tagozaton 20 fő esetén, – 2 felnőtt kísérő szükséges. A kísérők, – tanárokon kívül lehetnek szülők is. Alsó tagozaton 20 fő esetén, – 4 felnőtt kísérő szükséges. Az alsó tagozatos osztályoknak a délutáni időpontot ajánljuk, ahova már betudnak csatlakozni a szülők is kísérőként. Tapasztalataink szerint ilyen esetekben az utazás is autókkal van megoldva a busz helyett.

Az oldalon található foglalási adatlapot ki kell tölteni. Ha megérkezett a foglalási adatlap, akkor informáljuk Önöket a foglalás érvényességéről.

Gyerekek 15 éves korig csak tanári, szülői, vagy más kijelölt felnőtt kíséretében vehetnek részt. 15-től 18 éves korig, csak szülői beleegyezéssel vehetnek részt.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy a vízitúrán saját felelősségére vesz részt.  A vízitúrára tapasztalt túravezetőt biztosítunk, aki a szervezésért és a lebonyolításért felel. Minden résztvevő számára van elkészítve mentőmellény, gyerekeknek a mentőmellény használata kötelező!

Alkohol fogyasztása vízen tilos, veszélyeztetheti az egészséget, és az együtt utazók egészségét. Megsértése esetén a felelősség az illetőt terheli. A kijelölt túravezetőnek joga van a túrából illetve annak folytatásából kizárni azon résztvevőket, akik saját maguk vagy mások egészségét, vagy a felszerelést veszélyeztetik, a be nem tartott utasítások végett.

Betegség vagy orvosság használatát, a résztvevő köteles a túravezetőnek jelenteni.

Az út folyamán a tönkrement, megsérült, illetve elvesztett személyes dolgokért nem felelünk. Ezeknek a dolgoknak a biztonságos elhelyezéséről a túravezető felkérés esetén készségesen gondoskodik!

A foglalási adatlap elküldésével a foglalás érvényes lesz, mellyel a foglaló kötelezettséget vállal. Öt nappal a kirándulás ellőttig van lehetőség díjtalanul visszamondani a foglalást, utána a részvételi díj felét kérjük el visszamondás esetén. Csak abban az esetben kérjük el, ha az előfoglalt időpontban már nem voltak szabad helyek a visszamondás időpontjában (arányosan az előfoglalt helyek számával), – és amennyiben az időjárás később megengedi a kirándulást.

Sportpapucs vagy sportcipő, pót ruházat
– Fürdőruha, törülköző, esőkabát, (esetleg csoportonként 1 szúnyogriasztó)
– Napvédő termékek: krémek, napszemüveg, sapka ill. kalap
– Megfelelő mennyiségű folyadék (1l víz)
– Frissítő: tízóraira, vagy könnyű kis ebéd, -uzsonna

A katamarán két hatszemélyes kenu (csak felnőttek esetén négy személyes kenu) összekötve . Katamarán esetén az összekötött kenuk nem tudnak felborulni, teljesen stabilak, nyugodt szívvel ajánljuk iskolák számára is. Mindez mellett mentőmellényeket adunk, ami a gyermekek számára kötelező. Valamint figyelünk egymásra, katamarán túráink alatt nincs alkoholfogyasztás, józanítélő képességű felnőttek állnak készenlétben, ha egy gyermek mégis a vízbe esne. A mentőmellénynek köszönhetően az ijedtségen kívül más nem történhet a gyermekkel, a pótruházatnak köszönhetően újra száraz lehet. Még nem fordult elő, hogy egy gyermek kiesett volna a katamaránból. Mindez mellett felhívjuk a figyelmet, hogy a résztvevő saját felelősségre vesz részt a kiránduláson! Tapasztalt túravezetők törekednek a legnagyobb biztonságra, – kérjük tartsák be utasításaikat, melyek segítségével legnagyobb mértékben lecsökkenthető a biztonsági kockázat.

Vízitúráink katamarán kirándulások. A katamarán két hatszemélyes kenu (csak felnőttek esetén négy személyes kenu) összekötve. A katamarán lehetőséget nyújt kisgyermekes családoknak is, idősebbeknek is, hogy megismerjék a gyönyörű Duna-menti erdőket. A katamaránokban az ülésrendet a csoportok létszáma, életkora szerint határozzuk meg. Gyakori, hogy két-három csoport egy katamaránban kirándul, – tapasztalataink nagyon jók, a csodaszép kiránduláson vendégeink könnyen ismerkednek, barátkoznak. A Vajkai kirándulások csak katamarán kirándulásokat szervez.

A bősi Hostad étteremmel együtt működünk,  – kedvezményes áron lehetőség van csoportosan megebédelni, előzetes helyfoglalással.

Elérhetőség: 0905 728 919
(Kérjük az ajánlatkérésnél hivatkozzanak a Vajkai Kirándulásokra)  

Messzebbről érkező iskolák figyelmébe ajánljuk félnapos programnak Pozsony meglátogatását, vagy a Dunaszerdahelyi, Nagymegyeri termálfürdők meglátogatását. Pár órás programot kínál a Bősi vízi-erőmű meglátogatása is, lehetőség van áthajózni a kamrákon. A weboldalunkon a környék oldal alatt további lehetőségek várják a kirándulókat.  

Weboldalunkon a környék oldal alatt megtalálhatók a közeli szállások.

Azért mert ez a környék lenyűgözően gyönyörű! Kevesen tudják, hogy valamikor réges-rég itt kezdődött a tenger, itt folyt a Duna a tengerbe. Itt volt a Duna deltája.
Kis-Csallóközt, valamint magyarországi párját Szigetközt, ma szárazföldi Duna-deltaként emlegetik, ősi vadregényes terület Európa szívében. Célunk, hogy ne csak a helyi lakosok gyönyörködhessenek az itt található csodákban, hanem mindenki számára elérhetőek legyenek az itt található szépségek, Dunai hangulatok. Mindezt úgy, hogy közben megóvjuk a természetet, megőrizzük a harmóniát. Mi itt nőttünk fel, ismerjük a legszebb helyeket, készen állunk arra, hogy szervezett kirándulásaink során megmutassuk kincseinket. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Az utolsó években alig van szúnyog, – lehet tavasz, nyár, ősz, – alig lehet velük találkozni. Pár alkalommal fordult elő, hogy pár hét erejéig tömegesen megjelentek. Félnapos kirándulásaink napközben vannak, amikor a szúnyogok a levek alatt pihennek. Ha valaki nem megy a bokrok közé felzavarni őket, akkor jó esetben eggyel sem találkozik. Csak olyankor lehet velük napközben is találkozni, amikor valóban nagyon el vannak szaporodva. Ilyen esetekben a kirándulást megelőző napokban előre jelezzük az állapotot, emlékeztetjük a vendégeinket, hogy ne feledkezzenek el az ajánlott szúnyogriasztóról.

Foglalás

Kérjük foglalás előtt tájékozódjon a szabad helyek számáról, – az Időpontok, szabad helyek bejegyzésnél. Tájékozódjon a részvétel feltételeiről, és a visszamondás feltételeiről, – a További tudnivalók bejegyzésnél.

Kérjük töltsék ki a diákok méretei részt. Az adatokat a felszerelések mérete végett kérjük el, – mint mentőmellények mérete, evezők mérete.

A foglalás elküldése után, informálni fogjuk Önt a foglalás érvényességéről!

Kirándulás előtti tájékoztató

A térképen bejelöltük a Vajkai focipályához vezető utat a főútról. Ha esetleg nem találnak minket, telefonáljanak és segítünk eligazodni.

GPS cím esetén:
Vajka (Vojka nad Dunajom), házszám 201, utca név nincs, Vajkai focipálya. (ha mindenképp szükséges, GPS-ben utcanévként a falu nevét próbálják beírni).

GPS koordináták esetén:
47.97537214 / 17.37881541 

Kérjük Önöket, ha megérkeztek a focipályához, parkoljanak le a focipálya melletti úton, és sétáljanak fel a töltésre (50m).

A töltésre felsétálva már látni fogják a kenukat, – ott fogjuk várni Önöket, közvetlen a töltés túloldalán.

Ha az időjárás előrejelzés szerint rossz idő lesz, akkor a kirándulás előtt írni fogunk.

Ha a hőmérséklet 20 fok felett marad, és csak felhőátvonulások fordulhatnak elő, gyenge szitáló esővel, akkor a vízitúra még élvezhető. Ilyen esetben esőkabátot ajánlunk, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a mentőmellény elégnek bizonyul. Amennyiben ettől rosszabb időjárást jeleznek előre, – a kirándulás elmarad.

Ha esetleg az itt leírt információkkal kapcsolatban kérdése volna, – készséggel válaszolunk.

Telefonszám: +421 (0)908 193 321

Több alkalommal vagyunk vízitúrán egyéni csoportokkal hétköznapokon is, – ha nem vennénk a telefont, akkor épp nincs térerő a Dunán, vagy a vízhatlan hordóban van a telefon. A vízitúra után visszahívjuk Önt.

Szeretettel várjuk Önöket!

A webhely cookie-kat használ (további információk) a felhasználási élmény fokozásáért.